I morse hade jag tid för gastroskopi, något av det värsta jag varit med om. Gjorde ont och kändes som att jag skulle kvävas. Nu är det gjort iaf och jag har fått svar på skiten. Hade några små magsår. Detta trots att jag ätit strikt i 6 veckor och ätit magsårsmedicin senaste två månaderna. Så kan bara tänka mig hur dem var innan.. Hade turen att ha med min pojkvän i morse som jag antagligen klämde sönder handen på i ren smärta och panik unde undersökningen. Som tur var tog det bara 3 minuter men det var inga roliga 3 minuter. Nu är det att fortsätta äta duktigt och utesluta saker som gör de värre samt att fortsätta med magmedicinen. Antagligen beror deta på alla läkemedel och värktabletter jag ätit senaste åren. Nu får jag inte äta värktabletterna som fungerar mer utan endast paracetamol. Får se hur det kommer gå!
 
 

Magsår

Vårdbesök Kommentera
I morse hade jag tid för gastroskopi, något av det värsta jag varit med om. Gjorde ont och kändes som att jag skulle kvävas. Nu är det gjort iaf och jag har fått svar på skiten. Hade några små magsår. Detta trots att jag ätit strikt i 6 veckor och ätit magsårsmedicin senaste två månaderna. Så kan bara tänka mig hur dem var innan.. Hade turen att ha med min pojkvän i morse som jag antagligen klämde sönder handen på i ren smärta och panik unde undersökningen. Som tur var tog det bara 3 minuter men det var inga roliga 3 minuter. Nu är det att fortsätta äta duktigt och utesluta saker som gör de värre samt att fortsätta med magmedicinen. Antagligen beror deta på alla läkemedel och värktabletter jag ätit senaste åren. Nu får jag inte äta värktabletterna som fungerar mer utan endast paracetamol. Får se hur det kommer gå!
 
 
Sockerfri. Glutenfri. Vegansk. 

Använde mig av pastadegen som blev över. Recept på det i föregående inlägg. Går bra med annan deg också men använde denna för att jag hade kvar.  Sedan chokladsmeten är:

2 dl glutenfrimjölmix
4 msk kakao
100 g mjölkfritt smör
1 msk bakpulver 
2 msk olivolja
3 msk stevia
1 tsk pepparmyntsolja

Först gräddade jag degen i ugnen på 175 grader i 5-10 min, så den blir lite gyllene i färgen. Sen ut ur ugnen där jag först rörde ihop alla torra ingredienser, hällde i oljorna och det smälta "smöret" och rörde om till en smet. Hällde sen i smeten i pajskalet som var lite gräddad. In i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Lät den stå ett tag och garnerade med hallon. 

Den hade en riktigt härlig mintchokladsmak! 😍



Mintchokladpaj

Kost/recept Kommentera
Sockerfri. Glutenfri. Vegansk. 

Använde mig av pastadegen som blev över. Recept på det i föregående inlägg. Går bra med annan deg också men använde denna för att jag hade kvar.  Sedan chokladsmeten är:

2 dl glutenfrimjölmix
4 msk kakao
100 g mjölkfritt smör
1 msk bakpulver 
2 msk olivolja
3 msk stevia
1 tsk pepparmyntsolja

Först gräddade jag degen i ugnen på 175 grader i 5-10 min, så den blir lite gyllene i färgen. Sen ut ur ugnen där jag först rörde ihop alla torra ingredienser, hällde i oljorna och det smälta "smöret" och rörde om till en smet. Hällde sen i smeten i pajskalet som var lite gräddad. In i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Lät den stå ett tag och garnerade med hallon. 

Den hade en riktigt härlig mintchokladsmak! 😍



Jag skulle ljuga om jag sa att den är lätt att göra. Första gången jag försökte mig på att göra egen pasta och då gör jag den glutenfri och äggfri. Vad tänkte jag med där liksom? Hur som vart den rätt god! Förutom att jag råkade överkoka den lite, så typiskt! Hur som, tänkte dela med mig av receptet sen är ni fria att våga er på att göra pastan på fri hand om ni vill eller inte. 
 
Ca 4-6 portioner
1,5 dl glutenfri mjölblandning
1 dl soyamjöl
1 dl majsmjöl
1 dl teffmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 dl olivolja
Vatten tills degen blir sammanhållen till en deg
 
Tillsätt först alla torra ingredienser och sedan olja och vatten. Knåda ihop allt till en deg och in i kylen under natten. Vid utbaket använd majsmjöl så den inte klibbas fast. Jag kavlade ut och skar ut för hand men en pastamaskin hade inte varit fel! Använde pepparkaksformar för att göra det lite roligare, därför det står "love bite" på pastan. Koka i riktligt med vatten 2-3 minuter. Hade på rosmarin och salt på pasta efter den kokat och rörde om i kastrullen.
Till det fick det bli en tomatsås med bönor, vitlök och basilika. 
 
 

Hemmagjord glutenfri pasta

Kost/recept Kommentera
Jag skulle ljuga om jag sa att den är lätt att göra. Första gången jag försökte mig på att göra egen pasta och då gör jag den glutenfri och äggfri. Vad tänkte jag med där liksom? Hur som vart den rätt god! Förutom att jag råkade överkoka den lite, så typiskt! Hur som, tänkte dela med mig av receptet sen är ni fria att våga er på att göra pastan på fri hand om ni vill eller inte. 
 
Ca 4-6 portioner
1,5 dl glutenfri mjölblandning
1 dl soyamjöl
1 dl majsmjöl
1 dl teffmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 dl olivolja
Vatten tills degen blir sammanhållen till en deg
 
Tillsätt först alla torra ingredienser och sedan olja och vatten. Knåda ihop allt till en deg och in i kylen under natten. Vid utbaket använd majsmjöl så den inte klibbas fast. Jag kavlade ut och skar ut för hand men en pastamaskin hade inte varit fel! Använde pepparkaksformar för att göra det lite roligare, därför det står "love bite" på pastan. Koka i riktligt med vatten 2-3 minuter. Hade på rosmarin och salt på pasta efter den kokat och rörde om i kastrullen.
Till det fick det bli en tomatsås med bönor, vitlök och basilika.