Tankar om min träning

Kommentera

Igår var första passet på länge. Nu har även sambon skrivit in sig på samma gym så nu kan vi peppa varandra till bättre träning. Mitt mål är 2-3 gånger i veckan.

Fokuset ligger på att bara träna i maskiner än så länge. Värma upp med lite spinning och köra intervaller. Det belastar knäna mindre. Maskinerna kör jag på vikter som jag precis klarar av utan att få träningsvärk. Träningsvärken får mig sängliggande medan att precis ligga på gränsen bara gör att jag är väldigt trött i kroppen dagen efter. Målet är att bygga upp sega muskler som orkar hålla lederna på plats. Att bara jobba upp stora snygga muskler gör ingen nytta. Jag vet att jag har kapacitet att ta i mer, men då blir jag dålig. Därför är sega muskler som jobbas upp under lång tid aktuellt. Efter maskinerna är det två ryggövningar för småmusklerna kring skuldrorna som får jobbas upp lite. Allt för att hålla allt i kroppen på plats!

Och självklart stretching på det! Här lägger jag faktiskt mycket fokus efter passet. Bara för att jag är överrörlig i lederna så är inte musklerna överrörliga, tvärtom, där är jag stel. Och stela muskler har också svårare att hålla leder på plats.